Het is eigenlijk voor ieder mens belangrijk om creatieve activiteiten te doen. Het kan namelijk als een goede uitlaatklep werken. Om die reden wordt het aangeraden om kinderen te stimuleren om creatieve activiteiten te doen. Ben jij benieuwd wat voor creatieve activiteiten geschikt zijn voor jouw kinderen? Blijf dan vooral even verder lezen om erachter te komen. 

Een middag bakken

 Veel mensen denken bij creatieve activiteiten alleen maar aan knutselen, maar dat is niet terecht. Er zijn zo veel meer mogelijkheden om jouw kinderen creatief te laten zijn en het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Denk maar aan bakken. Het is wel de bedoeling dat jij jouw kind bij het plaatsen van de taart of cake in de oven om het veilig te houden. Maar nadat je iets hebt gebakken, kan jouw kind het lekker gaan versieren. Dit vinden de meeste kinderen echt fantastisch om te doen. Daarna kan iedereen genieten van wat lekkers. 

Een knuffel maken 

 De meeste kinderen houden enorm veel van knuffels. Sommige kinderen hebben zelfs een knuffel waarmee zij vanaf de geboorte al mee knuffelen. Je kan natuurlijk een knuffelolifant kopen voor jouw kind, maar je kan ook samen een knuffel maken. Een knuffel maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kan de knuffel bijvoorbeeld gaan breien. Online zijn er talloze filmpjes te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je een knuffel kan maken. Vergeet uiteraard niet om een naam voor je knuffel te bedenken. 

Een beeldje kleien

 Naast bakken en een knuffel maken, is kleien vaak een goede manier om jouw kinderen creatief te laten zijn. Het voordeel van kleien is dat jouw kind alles kan maken wat hij of zij wil. Bij kleien ben je niet beperkt in de mogelijkheden en dat maakt het zo leuk. Klei is overigens heel erg betaalbaar. Vergeet niet om een placemat onder de klei te leggen om de tafel te beschermen. Naast klei en een placemat heb je nog wat tools nodig om bijvoorbeeld stukjes klei eruit te snijden. Koekjesvormen werken vaak ook goed. 

Een shirt pimpen

 Merk je dat jouw kind kleding leuk vindt? Misschien is het dan tof om kleding te gaan pimpen. Het leuke hiervan is dat dit op verschillende manieren kan. Er bestaat bijvoorbeeld textielverf waarmee jouw kind het shirt kan versieren. Is jouw kind al wat handiger met pennen en stiften? Dan kan je textielmarkers aanschaffen. Zorg er wel voor dat je het shirt strak op de tafel ligt. Het shirt kan je dan vastmaken met tape om het op één plek te houden. Het is natuurlijk hartstikke vervelend als het shirt de hele tijd beweegt en het kunstwerk daardoor verpest kan worden.